MAATJES PROJECT

Doel 

Het Maatjesproject Oss ‘Er zijn voor jou’ organiseert sociaal contact tussen een vrijwilliger en een deelnemer. Deelnemers zijn mensen die vanwege hun financiële en daarmee samenhangende of voortkomende problematiek in een sociaal isolement terecht dreigen te komen. Doel van het project is sociale uitsluiting vanwege armoede te voorkomen of te verminderen en daar waar mogelijk de situatie en het perspectief van de deelnemers te verbeteren. 

Concreet betekent dit dat een vrijwilliger in principe voor een periode van een jaar gekoppeld wordt aan een deelnemer. Om de 14 dagen ondernemen de koppels samen een activiteit. Doel van het contact is een vertrouwensband op te bouwen, goede, gezellige momenten samen te beleven en zinvolle activiteiten te doen die bijdragen aan herstel van vertrouwen en uitbreiding van het sociaal netwerk. Ook kan praktische hulp worden geboden als daar behoefte aan is. 

 

Opgericht

Het Maatjesproject is van start gegaan in april 2010. Op dit moment zijn er zo’n 25 koppelingen gemaakt. Er staan ongeveer 5 deelnemers op de wachtlijst. Wij zijn naarstig op zoek naar gemotiveerde en enthousiaste vrijwilligers.

Geschiedenis

PROTA signaleerde in toenemende mate dat er in haar werkgebied (Oss en regio) alleenstaanden en gezinnen zijn die kampen met financiële problematiek en daarnaast een veelheid aan problemen kennen. Zij dreigen hierdoor in een sociaal isolement te raken of sluiten zich af. PROTA is in samenwerking met de werkgroep armoede en effecten op kinderen (AEK) gaan zoeken naar een projectvorm waarin vrijwilligers iets voor deze mensen zouden kunnen betekenen. Na een proefperiode van een anderhalf jaar, is het Maatjesproject ‘Er zijn voor jou’ van start gegaan in april 2010.

Meer informatie 

Wil je meer weten of je aanmelden als vrijwilliger, neem contact op telefonisch of per mail. In een persoonlijk gesprek gaan we in op je motivatie, betrokkenheid en kundigheid. Vervolgens doe je mee aan de training van drie bijeenkomsten. Na een intakegesprek, word je gekoppeld aan iemand die je nodig heeft. We hopen in het najaar weer een training te kunnen organiseren. 

Voor mensen die voor zichzelf of organisaties die voor hun klanten op zoek zijn naar een maatje: Neem contact op telefonisch of per mail. In een kennismakingsgesprek horen we waar jij of degene die je aan wilt melden behoefte aan heeft. Daarna zoeken we een passend maatje.

Contact 

Coördinator

Blijf op de hoogte

Ben jij geïnteresseerd in onze acties, successen en events? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Jeneverbes 75

5345 JB Oss

Volg ons op Facebook

  • Facebook - Grey Circle

© 2017 by Hoogstede Ontwerpt & de Media Praktijk Academie